Home Homeostase Over Mij Blog
Homeostase Over mij Blog
HomeBlog

Achter het behang plakken!

Geplaatst:

Heb je weleens dat je conflicten hebt met je kind? Dat je denkt, jemig doe eens normaal! Dat je het gevoel hebt dat je ook gewoon totaal geen grip op ze hebt. En uiteraard ben je te moe om te reageren op een zeg maar, pedagogisch verantwoorde manier? En voor de moedermaffia, nee ik bedoel niet dat je gelijk met de mattenklopper aankomt, maar dat je soms dingen zegt die je niet had willen zeggen, of een keer iets harder schreeuwt dan nodig was.

Je kent misschien wel het principe Perceptie = Projectie. Simpelweg betekend dit: Perceptie = waarnemen, Projectie= d.m.v. gedrag en communicatie projecteer je dit weer op de wereld. Zoals we vroeger weleens zeiden: “Wat je zegt ben je zelf.” (Mijn kinderen voegen daar tegenwoordig nog aan toe: Met je kop door de helft. Maar dat even terzijde :))

Wat ik hiermee wil zeggen is dat we vaak reageren op het gedrag van de kinderen, terwijl we eigenlijk (en meestal weten we dat ook wel) naar ons zelf moeten kijken. Onze kinderen zijn namelijk spiegels van ons zelf. Hoe dit in ons brein werkt is echt fascinerend.

Wat leuk is om te doen is om alvast eens te kijken naar wat jij allemaal zegt tegen de kinderen en dan kijken naar in hoeverre zegt dit eigenlijk iets over mijzelf. Dit is 1 van de dingen die ik doe in mijn coaching en mentortrajecten. Wil je hier meer over weten?

Hou mijn site in de gaten of stuur een mailtje naar info@melanieroes.nl dan zet ik je op de lijst met leuke tips & trics!

Delen via:

Meer Blogs


Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Praktijk Melanie Roes
Goorsestraat 10
7496 AD Hengevelde
+31 (0)6 477 911 66
privacyverklaring  /  algemene voorwaarden
website:erik.fm