Home Homeostase Over Mij Blog
Homeostase Over mij Blog
HomeBlog

Je lichaam heeft een APK nodig!

Geplaatst:

Je kunt je lichaam eigenlijk een beetje vergelijken met een auto, zeg ik altijd. Want je auto moet je ook onderhouden. 

Dat we vaak kijken naar uiterlijk is niet zo gek. Heel eerlijk kies ik een auto ook uit op hoe deze eruit ziet. Maar dat is misschien ook wel een vrouwendingetje ;) We zorgen ervoor dat we onze huid goed verzorgen, onze haren goed zitten en ook onze nagels laten we het liefst een kleurtje geven. 

Maar hoe zit dat met je lichaam aan de binnenkant? Ik verzorgde de binnenkant van mijn lichaam net zo goed als dat mijn auto er van binnen uitziet. En dat is niet bepaald oke. Helemaal niet sinds ik kinderen heb, want ik vind overal van alles wat en daarmee bedoel ik vooral die snoep en andere snelle snackpapiertjes.

Dan denk ik gelijk aan de brandstof, want als ik de verkeerde brandstof in mijn auto gooi dan loopt hij vast. Laat staan als ik 'm helemaal geen brandstof meer geef. Daarom is het ook heel belangrijk om te kijken naar wat we ons zelf allemaal voor brandstof geven. Letten op gezonde voeding dus. Maar wat is dan gezond? Ja alleen daar zijn al 100.000 meningen over verdeeld. 

Ook is het belangrijk om op tijd even bij te tanken. Je rust nemen, ontspannen en goed slapen. Ik kan namelijk rustig doorrijden totdat t lampje begint te branden. En dan nog denk ik dat ik nog wel even door kan rijden. Dat deed ik ook erg vaak psychisch. 

Daarom heb ik dus nu ook de gezondheidscheck ontwikkeld. Een soort APK voor je lichaam. Even kijken wat er aan onderhoud moet gebeuren. Zodat je weer even jaren langer door kan. Want tja, een auto kunnen we vervangen, ons lijf niet. 

Delen via:

Meer Blogs


Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Praktijk Melanie Roes
Goorsestraat 10
7496 AD Hengevelde
+31 (0)6 477 911 66
privacyverklaring  /  algemene voorwaarden
website:erik.fm