Home Homeostase Over Mij Blog
Homeostase Over mij Blog
HomeBlog

Let's talk about SEX

Geplaatst:

Want het is namelijk heel belangrijk! 1 van de belangrijkste dingen die ik doe in de praktijk is het endorfine herstelplan. Endorfine is het snelst werkende anti-stress hormoon. Het werkt als een soort pijnstiller, die de eigenschappen heeft die te vergelijken zijn met morfine. Als je bijvoorbeeld gaat sporten en je krijgt pijn, gaat je lichaam endorfines aanmaken. (ook wel het zogenaamde runner's high genoemd) Zo zijn er een aantal dingen die goed zijn voor de aanmaak van endorfines, zoals bewegen, bepaalde voeding, zonlicht & massages. 

Maar wist je dat je tijdens de sex ook heel veel endorfines aanmaakt? Een fijne knuffel, een passievolle zoen geven je al een hele boost maar 't meeste word toch wel aangemaakt tijdens een orgasme. 

Tevens is sex goed voor je weerstand, verminderd de kans op een hartaanval, je kan beter slapen, het houdt de huid mooi, je traint je bekkenbodemspieren en je verbrand ook nog eens calorieën!

Nu snap ik ook dat als je moeder bent, je libido je zo ongeveer tot onder de enkels is gezakt. Je hormonen gieren door je lijf, je moet wennen aan je lichaam (want ja die tijgerstrepen gaan nou eenmaal niet meer weg) en over die chronische vermoeidheid maar niet te spreken. Toch is het echt de moeite waard om te zorgen dat je af en toe eens met je partner tussen de lakens verdwijnt. En als je geen partner hebt, dan zou ik sowieso zorgen voor een eigen mama speelhoek ;) Want zoals ik al zei: Je word er gewoon een gelukkiger en leuker mens van! 

Delen via:

Meer Blogs


Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Praktijk Melanie Roes
Goorsestraat 10
7496 AD Hengevelde
+31 (0)6 477 911 66
privacyverklaring  /  algemene voorwaarden
website:erik.fm