Home Homeostase Over Mij Blog
Homeostase Over mij Blog
HomeBlog

Paniekaanvallen! Kwestie van tijd

Geplaatst:

Ik was net 3 weken bevallen toen ik in bed lag en mijn eerste paniekaanval kreeg. Ik dacht werkelijkwaar dat mijn laatste uur was geslagen. Mijn hart sloeg over, ik kreeg geen adem meer en die onrust is echt vreselijk. Ik was moe, ernstig vermoeid. Omdat ik dacht dat het leven met een kind gewoon doorging zoals daarvoor. En dat is ook zo, alleen mijn lichaam dacht daar anders over. 

Ik kom uit de generatie niet lullen, maar poetsen. Altijd hard werken, doorgaan en vooral niet klagen. Dat ging niet meer. Die eerste paniekaanval was een rood stoplicht. Zo van, hallo ik weet niet wat je precies denkt te gaan doen, maar het is tijd voor rust. Alleen rust en een baby gaan vrij moeilijk samen. Althans in een leven zoals ik die leefde.

Want inmiddels weet ik dat het zeker kan, nu heb ik tijd voor de kinderen, tijd voor mijn bedrijfje, tijd voor mijn partner en ook nog eens me-time. Tijd is namelijk een gegeven dat niet van jou is. Je hebt tijd gekregen, hoeveel je hebt dat weet je niet. Wel heeft iedereen een tijdlijn en dat is weer heel interessant. 

Wat belangrijk is, is nl keuzes maken. Keuzes, waar jij je tijd aan besteed en hoe je die weg zet. En dat is wat ik je leer in de praktijk. Pak die tijd, de tijd die je nodig hebt. Dan krijg je vanzelf rust.

Het heeft ook te maken met bepaalde neurotransmitters. Vandaar dat ik ook een neurotransmitterprofiel met je maak. Het is erg belangrijk om balans te hebben in je Dopamine, Serotonine, GABA & Acethylcholine. Maar daar zal ik nog eens een andere blog voor maken. 

Want mijn paniekaanval werd uiteindelijk een paniekstoornis. Zelfs naar een supermarkt gaan werd een hele opgave. Gewoon omdat ik niet luisterde naar de signalen. Rust, Reinheid & Regelmaat zijn hierin belangrijke aspecten. 

 

Delen via:

Meer Blogs


Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Praktijk Melanie Roes
Goorsestraat 10
7496 AD Hengevelde
+31 (0)6 477 911 66
privacyverklaring  /  algemene voorwaarden
website:erik.fm