Home Homeostase Over Mij Blog
Homeostase Over mij Blog
HomeBlog

Verliefd worden op gezond leven, hoe doe je dat?

Geplaatst:

We zijn een maand verder! Voor diegene die het gemist heeft, elke zomer maak ik een nieuwe plan voor aankomend jaar. Voor dit jaar is dat geworden: Gezonder leven. 

Ik ga een jaar lang uitzoeken wat is dan gezonder leven, hoe geef ik dat vorm voor moeders zoals ik. Wat gaat goed, wat gaat niet goed enz. Ook omdat ik dit gebruik in de praktijk. Allereerst en het allerbelangrijkste is verliefd worden op wat je doet. Zo werkt het namelijk ook in een relatie. In het begin ben je heel enthousiast en naarmate de tijd worden dingen 'gewoon'. Zo begon ik enthousiast met de regenboogkleuren, heel vroeg opstaan enz. maar naar mate de tijd wilde ik vervallen in oude gewoonte. Dit wil ik dus niet meer! Dat dit gebeurd is een normaal proces. Daarom werkt diëten voor mij ook niet. Ik ga er volle bak voor en als het project voorbij is dan doe ik weer langzaam aan gewoon zoals daarvoor en begint het hele gedoe weer opnieuw. JOJO is dan ook mijn tweede naam ;) 

Afvallen is dan ook niet mijn doel (en elke vrouw die dit zegt moet je nooit geloven, want elke vrouw wil kilo's kwijt ;)) Maar inderdaad gaan we dit niet meer zo vormgeven. Ik weet ook namelijk wel dat als ik gezonder ga leven, ik uiteindelijk zal afvallen. 

Wat heb ik afgelopen maand gedaan? 

Ochtend: 7 uur opstaan, bewegen, 8 uur ontbijten (geen brood)

Middag: Lunchen (mag wel brood, maar dan grof volkoren)

Avond: 17.00 eten, normaal avondeten (Ik heb zeker een snackie gedaan en ook sushi) en 22.00 uur naar bed.

Geen tussendoortjes. Het is belangrijk je darmen rust te geven.

Het eten is heel goed gegaan, 3x per dag en redeljk binnen 8 uur. Bewegen niet, nee eerlijk is eerlijk. Ik fiets wel bijna elke dag met de kinderen naar school en hun sport dus dat is een win, maar voor de rest doe ik niks. Dat is dus iets voor aankomende maand. Ben 1 proefles in de sportschool geweest en dat heb je op insta kunnen lezen hoe dat is verlopen ;) Wel wil ik gewoon iets gaan doen maar dat laat ik aankomende week weten in de nieuwe planning. 

Ook is drinken een dingetje. Ik drink veelste weinig en moet hier echt mee aan de slag! Wat doe ik dan om deze dingen succesvol te laten worden? Verliefd worden. Ik leer mezelf nu een gezonder leven aan. En ik ga nooit meer terug naar het oude. Dus het is een kwestie van afscheid nemen van het oude en nieuw gedrag aanleren en daar gebruik ik NLP technieken voor. 

Wat ik merk is dat ik in het begin echt wel afkickverschijnselen had (vooral mijn wederhelft merkte dit ;)) maar nu ben ik er aan gewend en heb ik niet zoveel meer van die vermoeidheidsdips. Ook ben ik wat rustiger aan t worden. Wel weet ik inmiddels dat ik een tekort heb aan GABA. Hoe en wat schrijf ik nog een blog over.

Ik ga ergens dit jaar een challenge organiseren dat jullie allemaal mee kunnen doen. Hoe cool is dat! Hoeveel ik inmiddels afgevallen ben (Want tja dit is nou eenmaal een bijkomend voordeel :)) post ik op mijn instagram en FB pagina dus hou dit in de gaten! Wil je nu alvast met mij mee doen? Laat het gerust weten! Samen is altijd leuker! Voor iedereen is er een eigen plan, want niemand is hetzelfde en iedereen heeft andere behoeften. Dit kan gewoon helemaal GRATIS! En alles doen we in kleine stapjes. 

Delen via:

Meer Blogs


Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Praktijk Melanie Roes
Goorsestraat 10
7496 AD Hengevelde
+31 (0)6 477 911 66
privacyverklaring  /  algemene voorwaarden
website:erik.fm